Materská škola Malý Horeš

Materská škola s vyučovacím jazykom maďarským

Adresa

Veľkohorešská 15,
07652 Malý Horeš

Telefón

+421566397332

E-mail

ms.malyhores@gmail.com

Óvodánkról

„Akkor jó a világ,
ha jó benne gyereknek lenni.“
(Véghelyi Balázs)Szeretnénk, ha  tudnád, hogy van egy óvoda ahol gyermekeink jó levegőjű környezetben tölthetik el mindennapjaikat. Ez a Kisgéresi Bokréta Óvoda.
Az óvoda községünk legkisebb lakóinak biztosítja a nevelést és a tudás elsajátítását.
Maga az épület földszintes, minden igényt kielégítő, egy korszerű csoportszobával, ehhez kapcsolódó altatószobával, öltözővel, mosdóval, ebédlővel, konyhával és tanítói szobával.

 


Az óvoda udvara lombos fákkal, bokrokkal, örökzöld növényekkel diszített, jól szolgálja a gyermekek mozgásigényének kielégítését. Sportolásra, mozgásos játékokra, homokozásra, napfürdözésre 2 homokozó, babaház, beszélgető sarok, hinta, libikóka, csúszda, mászóka teszi az udvari életet még vonzóbbá, érdekesebbé, felfedezhetővé.

 


Programunk
Mint minden óvoda mi is kialakítottuk saját arculatunkat, mégpedig a pedagógusok által kidolgozott „BOKRÉTA“ program segítségével.
Kiemelt feladataink  közé tartozik az egészséges életmódra, a környezet védelmére és a hagyományaink ápolására való nevelés. Óvodai életünket színesebbé teszik a változatos programok, a már hagyományos rendezvényeink, melynek többsége az évszakok változásaihoz és az ünnepekhez fűződik. A tanulás játékos formában történik, hogy az apróságok könnyedén elsajátítsák a különböző ismereteket. Fontos, hogy a gyermekek életkori sajátosságaiknak megfelelően ismerjék meg a népszokások, néphagyományok, mondókák, gyermekjátékok csodálatos világát.

„Keresem minden gyerek sajátos titkát,
és azt kérdezem, hogyan segíthetném abban,
hogy önmaga lehessen.“
(Janus Korczak)

Éppen ezért igyekszünk minnél jobban megismerni a gyermekeket, megteremteni érzelmi biztonságát és tiszteletben tartani egyéni fejlődési ütemét, személyiségét.Célunk

Célunk, hogy az iskolába induló gyermek érzelmileg gazdag, jól tájékozódó, megfelelő önbizalommal rendelkező, nyitott személyiséggé váljon. Továbbá derűs, humort értő, a szépet és a jót igénylő, boldog gyermek legyen.

Ezt szerettük volna tudatni a Kedves Érdeklődővel a mi óvodánkról. Na meg azt, hogy mindnyájan nagyon jól érezzük itt magunkat, és reméljük, hogy sok-sok kisgyermek átélhet még hasonló élményeket ezen a remek helyen.